• Attila Gyori

Köszöntő: Fókuszban a magyar tudomány


Kedves kutatók és tudomány iránt érdeklődők!

Az elkövetkező évek, évtizedek komoly kihívásokat tartogatnak az emberiség számára. Klímaváltozás, milliók élelmezésének biztosítása, egészségügy, energia forradalom, közlekedés vagy a robotok és mesterséges intelligencia térhódítása csak néhány a számos témakörből, amelyek intenzív hatással lesznek életünkre.

Összefogással ezek a kihívások leküzdhetőek és értékké alakíthatóak a jövő generációi számára. Felelősségünk nem kisebb, minthogy utat mutassunk a társadalom számára és olyan eszközökkel vértezzük fel együtt az emberiséget, amelyek által az képes lesz megbirkózni a közelgő nehézségekkel.

Ehhez azonban szemléletváltásra van szükség. Be kell látni, hogy a technológiák, amiken dolgozunk akkor jelentenek igazi értéket, ha azok elérhetővé, és széles körben alkalmazhatóvá válnak. Hiszünk abban, hogy a magyar egyetemek és kutatóintézetek laboratóriumaiban ott rejtőznek azok az innovációk, amelyek globális piaci bevezetésével emberek millióinak jövőjét tehetjük szebbé.


A Hello Tomorrow HQ csapata a 2017-es párizsi csúcstalálkozón

A Hello Tomorrow csapata kritikusnak tartja a kutatók vállalkozó szemléletének kialakítását, a technológiák feltárását, azok “elkallódásának” megakadályozását, ezért egy mára már globálissá vált programot, mozgalmat indított. Örömmel értesítelek Titeket, hogy 2018 januárjától már számíthattok a Hello Tomorrow Hungary helyi képviseletére ötleteitetek és technológiai újításaitok piacra vezetésében.

Küldetésünk egy versenyképes magyar tudományos (deep-tech) startup ökoszisztéma kiépítése és integrálása a globális hálózatunkba, ezáltal a nemzetközi figyelem megragadása a magyarországi tehetséges kutatók, innovációk és helyi érdekek irányába. Értékes külföldi szakértelmet és tőkét tudunk bevonni lokális kihívásokba és fokozni tudjuk a magyarországi vállalatok piaci versenyképességét a legújabb technológiák feltárásával, bevonásával. Ebben a küldetésben kérnénk az aktív hozzájárulásotokat.


A Hello Tomorrow helyi képviseleteinek vezetői

Nagy örömünkre szolgál, hogy a tech-kultúra újra ébredezik Magyarországon. Köszönhetjük mindezt az állam erőfeszítéseinek, anyagi és nem anyagi jellegű hozzájárulásoknak, pályázatoknak, az állami és magán inkubációs és befektetői projekteknek. A technológiák és fantasztikus ötletek széles körben történő megismertetésével a BrainBar már maradandót és értékeset alkotott.

Végezetül szeretném megköszönni a magyar startup ökoszisztéma számos kiemelkedő szervezetének, képviselőinek és támogatóinak, hogy a Hello Tomorrow szolgáltatásaiban és víziójában értéket látva, magyar képviseletünket együttműködési megállapodással tisztelték meg alakulásunk első hónapjában. Ökoszisztéma partnereink hamarosan bejelentésre kerülnek.

Szeretettel várunk mindenkit debütáló eseményünkön szeptember 27-én Budapesten.

Erősítsük együtt Magyarország nemzetközi innovációs szerepét a kutatók álmainak megvalósításán keresztül!


#hthungary #startup #deeptech #innováció #köszöntő

130 views0 comments

Recent Posts

See All